Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

BBCs Mi Vida Loca

with one comment

Logo til BBCs Mi Vida Loca

Logo til BBCs Mi Vida Loca

BBC har mange bra fremmedspråksider – selv om de bruker engelsk som hjelpespråk. Mi Vida Loca er en mini-serie der elevene blir en del av handlingen gjennom å se film, høre spansk tale og eventuelt se spansk og / eller engelsk undertekst. Serien er på 22 episoder og hver episode tar for seg ulike språklige emner. Siden serien er ment for engelskspråklige innlærere av spansk, er en del av informasjonen og forklaringene på engelsk, men dette er snarere en fordel enn en ulempe. Underveis i serien henvender skuespillerne seg direkte til tilskuerene med spørsmål som de må svare på, og hver episode avrundes med en liten grammatisk oppsummering.

Det fine med serien er at elevene kan jobbe i sitt eget tempo, fra sin egen pc både hjemme og på skolen. Dessuten starter den på et såpass enkelt nivå at den får med seg de fleste elevene fra første episode. Den krever riktignok høretelefoner, men mange elever har uansett med seg høretelefoner til telefonen eller mp3-spilleren som de kan bruke. Det er også en fordel at skuespillerne stadig henvender seg til elevene, slik at de blir en del av serien og ikke bare blir tilskuere. Det kan av og til ta litt tid å laste inn hver enkelt episode, men jeg har ikke hatt alt for store problemer med dette. Og mens de venter kan jo elevene eventuelt jobbe med noe annet.

BBC har også liknende programmer (dog ikke like utfyllende) og videosnutter for fransk: Ma France, italiensk: Italianissimo, gresk: Talk Greek,  tysk: Talk German og Deutsch Plus, portugisisk: Talk Portuguese og kinesisk: Real Chinese.

Reklamer

Written by Therese Holm

13/01/2011 kl. 00:18

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Wenches språkverden and commented:
    Dette er en fin serie som jeg også har brukt mye i spansktimene. Elevene liker den også godt.

    wenkva

    19/05/2014 at 01:38


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: