Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Quia Web

leave a comment »

Quia Web er en nettside der brukere (hovedsaklig lærere) lager quiz’er og glosetester for elevene. En trenger ikke være bruker selv for å ta i bruk quiz’er andre har laget – det er mulig å søke på ulike emner og se hva som finnes.

Battleship

Det morsomme med Quia er de  mange ulike typene quiz’er som finnes. Elever som vanligvis får akutte depresjoner ved tanken på å notere ned mer enn fem ord, kan fint sitte og prøve seg på Vil du bli millionær-oppgaven («Rags to riches») om verbbøying i presens om og om igjen, til de vinner millionen. Andre populære oppgavetyper er Battleship, der målet er å finne fiendens båter, og for å senke dem må du svare rett på flere spanskrelatert spørsmål, og Jeopardy, der en kan enten spille alene eller utfordre en venn.

"Rags to riches"-eksempel

Quia har oppgaver innenfor de ulike fremmedspråkene – spansk, tysk, engelsk, fransk og italiensk. Jeg er mest kjent med oppgavene til spansk, men det ser ut til at alle disse sidenes hovedside inneholder de 100 mest populære oppgavene – i tillegg til at en kan søke etter andre emner og dessuten avgrense søket til bare én type oppgaver i søkemotoren øverst på siden. Hver enkelt oppgave åpnes i en ny side, og ved å hyperlenke kan du guide elevene rett til den siden du vil de skal jobbe med.

Reklamer

Written by Therese Holm

13/01/2011 kl. 22:10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: