Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Xtranormal

leave a comment »

Noen timer krever minimalt med forberedelse men fører til at elevene jobber hele timen gjennom, at de ler og faktisk ser ut til å kose seg. En sånn time hadde jeg da jeg på forhånd hadde laget en liten film til elevene i gratisprogrammet Xtranormal som er et tekst-til-film-basert program. I filmen forklarte George Bush og Barack Obama elevene at de egentlig skulle ha vært og besøkt en barneskoleklasse i Ohio og fortalt dem om det amerikanske politiske systemet, men at de dessverre ikke hadde tid. Så om elevene kunne lage en liten film i stedet, der de forklarte hvordan dette fungerte? Elevene kunne. Selv om ingen hadde brukt programmet før, tok det ikke lang tid å skjønne hvordan det fungerer. Min film finner du her: http://www.xtranormal.com/watch/8015867

Noen av figurene i Xtranormal

Konseptet i Xtranormal er enkelt. En velger en «scene» og en eller to personer som skal snakke. Deretter skriver en inn hva de to personene / figurene skal si, hvilke bevegelser de skal gjøre underveis og hvilket kamera de skal se i. En kan også legge til lydeffekter og musikk, i begrenset grad. Deretter kan en se en forhåndsvisning av filmen og notere ned hvilke eventuelle forbedringer som må gjøres. Når filmen er lagret ligger den åpen på nettet slik at alle kan se den. I løpet av en 90-minutters økt klarte alle elevene å lage en film som forklarte hvordan det amerikanske politiske systemet fungerer, de fikk repetert emnet amerikansk politikk og de fikk økt sin digitale kompetanse bittelitt. Hva jeg gjorde? Jeg gikk stort sett rundt og så på dem, veiledet litt her og der men koste meg for det meste med synet av elever som jobbet i vei uten at jeg trengte verken å mase på dem eller oppmuntre dem.

Xtranormal eksisterer foreløpig bare med engelsk tale, der en kan velge mellom ulike aksenter og om en vil ha en mannestemme eller en kvinnestemme. Siden stemmen bare leser teksten og ergo ikke tenker selv, er en avhengig av å skrive helt korrekt engelsk, samt at interjeksjoner av typen «Oh» og «Yay!» ikke alltid høres ut som en har tenkt seg. Men likevel – Xtranormal er rask å lære seg, rask å bruke og lager filmer på ett bestemt emne som er betraktelig mer interessante enn det er å skrive et sammendrag av det samme emnet.

Reklamer

Written by Therese Holm

17/01/2011 kl. 19:59

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: