Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Spanish. Language & Culture

leave a comment »

"The Spanish Lady"

nettsidene til Colby finnes det en rekke oppgaver innenfor spansk grammatikk som er selvrettende og som dekker mange ulike emner. Den som står bak grammatikkoppgavene er professor Barbara Kuzcun Nelson som underviser i spansk på Colby (les mer om henne her).  Det finnes oppgaver innenfor de fleste spanske verbtider i tillegg til andre emner som spørreord, tall, tidsuttrykk, por/para, direkte objektspronomen, indirekte objektspronomen,  adjektivbøying, hvis-setninger, forskjellen på verbene saber og conocer, med mer.

Det som er spesielt bra med enkelte av oppgavene, som for eksempel oppgavene som handler om forskjellen mellom imperfecto og indefinido, er at de ikke bare retter seg selv, men forteller også eleven hvorfor det skal være indefinido i stedet for imperfecto, og omvendt. På en del andre nettsider få elevene bare vite om svaret de gir er rett eller galt, og det fører ikke nødvendigvis til at de forstår hvorfor det skal være den ene eller den andre verbtida.

Spanish Language & Culture nettsidene har også en del «moduler» der elevene kan jobbe med ulike grammatiske oppgaver til forskjellige tema. Som regel består en modul av en tekst (og ofte en lydfil eller en videofil til teksten) og påfølgende oppgaver til noe av grammatikken en finner i teksten. Disse oppgavene er ikke bare laget for grammatikkens del, men for at elever skal lære noe om kultur i spansktalende land, ifølge den tidligere nevnte artikkelen med Nelson. Modulene tar opp emner som gatebarn i Colombia, San Fermín-festen, De Dødes Dag og Ecuador – og i tillegg finnes det er par moduler med sanger og dikt.

Fordelen med denne sida er altså at den dekker mange grammatiske emner som elevene ofte trenger å jobbe med flere ganger, den er selvrettende og den er enkel å forstå. Et ekstra pluss er det også at den i noen øvelser ikke bare forteller om svaret er rett eller galt, men også gir den grammatiske forklaringen bak. Denne nettsida dreier seg bare om spansk grammatikk, men det er mye mulig at Colby også har nettsteder for andre fremmedspråk.

Reklamer

Written by Therese Holm

29/01/2011 kl. 22:16

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: