Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Teachers TV

leave a comment »

Teachers TV logo

Teachers TV er en nettside med videoer som er ment både for lærere, lærerstudenter og elever. Videoene er nok hovedsaklig siktet inn mot Storbritannia, og dessverre får en ikke tilgang til alle med norsk IP-adresse – men samtidig er det nok av tilgjengelige videoer å velge i.

Videoene på nettsiden er delt inn i ulike kategorier som fag, nivå, rolle og «whole school». Under «fag» kan en søke etter videoer innenfor ulike fag som engelsk, geografi, matte, historie, naturfag etc. Under «nivå» er videoene sortert etter elevenes alder, og under «rolle'» finnes videoer for og om lærere, assistenter, fagledere og liknende. Noen av videoene i denne kategorien viser lærere som har forsøkt ut ulike undervisningsopplegg i klasserommet, og disse kan være til inspirasjon for lærere som leter etter ideer eller undervisningsmetoder. Et eksempel på dette er videoen «Points mean prizes» der en følger spansklæreren Mirella Jerez-Rios, vinner av Teaching Award for outstanding new secondary teacher på en veldig energisk dag på jobben. Det finnes dessuten mange flere videoer om MFL – Modern Foreign Languages, både fransk og tysk.

Siden lærervurdering er noe som er enda mer aktuelt i Storbritannia enn i Norge, fokuserer også en del av videoene på hvordan en lærer som blir vurdert kan gå fra å være «good» til å bli «outstanding». From Good to Outstanding-serien ser på hvordan lærerne underviser, og hvordan de kan forbedre undervisningen sin – ofte ved hjelp av bare små forandringer.

En del av videoene fokuserer dessuten på skolehverdagen generelt – for eksempel på de små tinga som til sammen tar opp mye tid fra undervisning og fra for- og etterarbeidet. I noen videoer snakker lærere sammen om hva de gjør for å effektivisere arbeidsdagen, eller hva de gjør for å være mer kreative på jobb – det er fint mulig å hente noen ideer fra disse 15-minutts-videoene.  

Det er også mulig å bruke noen av videoene fra fag-kategorien i undervisningen i Norge. Jeg har for eksempel brukt videoene fra Brit Camp-serien for å diskutere temaet «Being British» med elever. Serien går ut på at en gruppe britiske ungdommer sendes på en slags Summer Camp for å finne ut hva det egentlig er å være britisk. I utgangspunktet har ungdommene selvsagt en del ideer og fordommer som de diskuterer, men etter hvert som de blir kjent med hverandre, finner de ut at det ikke alltid er like enkelt å definere hva det er å være britisk.

Teachers TV er i det store og hele et artig sted å starte, enten du leter etter videoer om språkundervisning, eller om du leter etter videoer til å bruke i undervisninga. En del av de såkalte Classroom Resources får en dog ikke tilgang til fra Norge, dessverre!

Reklamer

Written by Therese Holm

29/01/2011 kl. 23:36

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: