Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Exploring English

leave a comment »

CappelenDamm har mange bra nettsteder knyttet til lærebøkene, for eksempel Vamos og Vidas i spansk. I tillegg har de en bra engelsk grammatikkbok som også har sitt eget nettsted – Exploring English. Selv om det sikkert er en fordel å ha selve læreboka til nettstedet, går det fint an å bruke oppgavene også uten bok – og gratis.

Nettstedet er delt inn i tre hoveddeler: Tekstforming, Grammatikk og Oppslagsdel. Innenfor tekstformingsdelen finnes oppgaver som går på ulike stilarter, tekstbinding, avsnitt, strukturering og språklige virkemidler, for å nevne noen. Alle underemnene har ulike typer oppgaver som er selvrettende og greit instruert – slik at elevene fint kan jobbe med dem på egen hånd uten videre forklaring. Innen grammatikk-delen finnes oppgaver på mange ulike emner, fra enkle «a/an»-oppgaver via adjektiv / adverb-oppgaver til mer avanserte oppgaver om emner som enkel og sammensatt preteritum. I oppslagsdelen finnes blant annet oppgaver om tegnsetting, britisk og amerikansk engelsk, problematiske ord og uregelrette verb.

Exploring English fokuserer på mange av de problemområdene som norske elever sliter med – både på VG1, VG2 og VG3-nivå. Siden hver oppgave har sin egen URL er det enkelt å hyperlinke til spesifikke oppgaver hvis en vil at elevene skal jobbe bare med tekstbinding, for eksempel – eller en kan gi dem nettadressen og be dem jobbe med emner de vet de trenger å forbedre. Oppgavene er oversiktlige og ikke så lange at elevene går lei – og nettstedet er ryddig og enkelt å finne fram i.

For en fyldigere beskrivelse av boka kan du lese en artikkel om læreverket her.

Reklamer

Written by Therese Holm

01/02/2011 kl. 23:31

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: