Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

MyStudiyo

leave a comment »

Mystudiyo er en nettside som, etter at du har registrert deg, lar deg lage nettbaserte, selvrettende quiz’er. Hver quiz får sin egen URL, som du deretter kan sende elevene til og be dem ta quiz’en. Du lager quiz’enved å skrive inn et spørsmål og fire svaralternativer – ikke ulikt den ene test-funksjonen i It’s Learning eller Rags to Riches-oppgavene i Quia. Når du har lagt inn alle spørsmål & svar klikker du på «Next»-knappen, og så er quiz’en ferdig.

Vil du prøve en quiz jeg laget på temaet «Canada», kan du klikke her. Det ligger også en del ferdige quiz’er om ulike emner på nettsiden til Mystudiyo hvis en heller vil lete etter en ferdiglaget quiz innen et eller annet tema.  Det er mulig å legge inn film og bilder i quiz’en også, hvis det skulle være behov for det. Under ser du et eksempel på en quiz laget med bilder – lånt fra http://main.makeuseoflimited.netdna-cdn.com

En annen quiz-type du (eller elevene) kan lage på denne sida, er den varianten der du graderer svarene i poeng. Et eksempel på dette kan du se her. Den passer vel best når alle svarene har et snev av sannhet i seg, men en likevel vil si at noen svar er mer korrekte enn andre.

Selv om disse to quiz-formen ikke er spesielt original, virker det som om elevene synes det er fint med litt variasjon fra den vanlige It’s Learning quiz’en. Den er rask å lage, og i motsetning til på It’s Learning har de ikke bare én sjanse – de kan ta quiz’en om og om igjen til de får alle svara rett. (Ja, jeg et en kan la elevene prøve quiz’er flere ganger i ITL også, men hvor ofte gidder elevene det?) Det er dessuten mulig å velge litt ulike farger og design på selve quiz’en – noe en ikke kan i It’s Learning. Og best av alt: Hvis elevene registrerer seg på nettstedet Mystudiyo, så kan DE lage quiz’ene, og så dele dem, siden quiz’ene blir liggende åpent på internett! Dermed kan de for eksempel ta hverandres quiz’er for å repetere emner, lage quiz’er i forskjellige emner, lage ti spørsmål til en tekst de har lest og gjøre det om til en litt mer spennende quiz – og så videre. Det er i alle fall morsommere enn å skrive ned ti spørsmål på et ark og levere dem inn til læreren – og det er mer tidsbesparende for læreren som da slipper å sitte og lage quiz’en, men kan overlate den jobben til elevene. Hurra!

Reklamer

Written by Therese Holm

01/02/2011 kl. 22:26

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: