Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

TED

leave a comment »

TED er en nettside som samler en rekke videoer der et imponerende utvalg mennesker – fra politikere til historikere via komikere til skribenter – gir små foredrag på 7-10 minutter om emner som interesserer dem. Dette er relativt korte foredrag, eller «talks», de er konsentrerte, de er av og til ganske morsomme. Noen av dem er til og med rørende og opprørende – og de passer fint til å starte en time og få elevene til å tenke, starte en klassediskusjon om et emne,  avslutte en time – eller på en fagdag mellom to ulike emner. TED-siden publiserer disse foredragene under Creative Commons lisensen, slik at de fritt kan deles og brukes.

TED startet i 1984 som en liten konferanse som skulle bringe mennesker fra tre verdener sammen Technology, Entertainment, Design. Siden da har TED vokst og blitt en betrakelig større organisasjon – men målet deres er fortsatt å publisere verdens beste foredrag og «performances» gratis. Over 700 ulike foredrag finnes på nettsiden, nye legges til hver uke. Alle foredragene kan tekstes på engelsk og av og til også på andre språk.

Her finnes historien til journalisten som ble en av Amerikas «working homeless«, her er en sterk oppfordring om å spise insekter , et foredrag om hvorfor 64% av verdenshavene ikke beskyttes av noen nasjonale lover og her er betraktninger rundt klokkeslettet «4 o’clock in the morning» – for å nevne noen.  Når det gjelder å finne interessante mini-foredrag til klasserommet, slår TED Youtube når som helst.

Reklamer

Written by Therese Holm

02/02/2011 kl. 10:15

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: