Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Chatzy – igjen

leave a comment »

Elevene er vant til å chatte. De chatter på Msn, på Facebook og i Skype. Derfor kan det jo være artig å se hva de får til når de blir bedt om å logge seg på en Chatzy-side, som er utformet som et chatterom, for å ha en konkurranse. Det er bare plass til 9 elever inne i chatterommet + en lærer, så elever må gå sammen i grupper. For eksempel kan en klasse på 18, som jeg hadde her om dagen, bestå av en lærer og ni quiz-deltakere fordelt på tre lag med hver sin farge, mens resten av klassen må være researchere og hjelpere. På forhånd har læreren laget en liste over spørsmål hvis svar finnes på internett, i tekstbok eller arbeidsbok. Læreren stiller spørsmålet i chatten og det laget som først finner rett svar og svarer korrekt i chatten, får poeng. Når alle spørsmålene er brukt opp, telles poengene opp også.

Resultat? Elevene slåss mot klokka og tastaturet for å være det laget som først kom med det rette svaret på alt fra hvor mange medlemmer Perús kongress har, til hva det latinamerikanske ordet «plata» egentlig er på spansk. Siden dette er en lagkonkurranse er det det «blå», det «røde» eller det «grønne» laget som får poengene, ikke de enkelte elevene – men konkurranseinstinktene våkner uansett. Noen elever er mer aktive enn andre, og noen ganger gjelder dette elever som vanligvis ikke sier så mye i timene – noe som jo er en bonus.

Chatting er kanskje ikke noe jeg vil drive med veldig ofte i spansktimene, men det er en artig variasjon når en skal introdusere eller avslutte et tema.

Reklamer

Written by Therese Holm

14/03/2011 kl. 13:22

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: