Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Mission US – 1770

with 2 comments

Hvordan repetere amerikansk historie i samfunnsfaglig engelsk når det er russetid og vår i lufta? Vel, dataspill klarer i det minste til en viss grad å lokke elevene tilbake til klasserommet. Onlinespillet Mission US starter i 1770 med at 14-årige Daniel Wheeler blir sendt av faren til Boston for å få en læringjobb. Mens han er i Boston bryter det ut opprør mellom soldater og sivilbefolkningen og Daniel (altså du) må finne ut hvilken side han står på og løse en rekke oppgaver for å komme videre i spillet.

I løpet av spillet blir store deler av historien som ledet opp til 1776 og Declaration of Independence repeter i tillegg til at det dukker opp en rekke «fun facts» relatert til ulike emner. Spillet er godt gjennomarbeidet, grafikken er bra og det å spille seg gjennom historien appellerer i langt større grad til elevene enn mine power points noensinne har gjort. Spillet krever at elevene har egne høretelefoner og passer best å spille en og en eller parvis. For en demo av spillet, klikk her. For en tutorial, klikk her, eller se under. Hele spillet tar ca halvannen time å komme gjennom, med andre ord tar det et par økter å komme gjennom. Spillet får forskjellig resultat for hver spiller, avhengig av hvilke valg spillerne gjør i løpet av spillet. Så kan en jo senere diskutere hva de ulike spillerne endte opp med og hvorfor.

Spillet har dessuten en egen lærer-side med ekstra oppgaver og «cheat sheets» – slik at spillet kan utvides med andre oppgaver og diskusjontema. Hver lærer kan opprette en egen gruppe for sine elever og få elevene, når de registrerer seg for spillet, til å gå inn i dette klasserommet. På den måten kan læreren «overvåke» / følge elevenes innsats i spillet – og hvor mange «smartwords» de samler underveis. Dermed blir det også mulig å til en viss grad evaluere elevenes innsats i løpet av spillperioden. 

Enten du velger å bruke det som et tillegg til undervisningen eller rett og slett la hele spillet væer undervisningen i seg selv, er Mission US et av de bedre online læringsspillene jeg har sett på lenge.

Eksempel på bruk i undervisningen:

Reklamer

Written by Therese Holm

02/05/2011 kl. 22:48

Publisert i Nettsted, engelsk

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] har beskrevet det gratis online-spillet Mission US tidligere, (blant annet i denne posten: Mission US) men oppdaga i dag at spillet har blitt utvida med et  «kapittel», City of Immigrants, […]

  2. […] har omtalt det glimrende nettspillet Mission US tidligere på bloggen, og da jeg her om dagen skulle ha førsteklassen min til å spille A Cheyenne Odyssey, som […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: