Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Professor Garfields bibliotek

leave a comment »

Å lese bøker på målspråket er ofte en voldsom utfordring for elever, spesielt nybegynnere – dessuten er det begrensa hvor mange bøker på spansk, fransk og tysk et skolebibliotek har, selv et såpass velutrusta som det jeg har tilgang til.

Men en trenger jo ikke nødvendigvis lese bøker i papirutgave – på Professor Garfield-nettsida ligger et titalls barnebøker, tegneserier, ute til gratis avbenyttelse. Bøkene er utformet slik at teksten blir lest opp for deg når du klikker på de ulike tekstboblene, og når elevene har ifinger-programmet kan de dobbeltklikke på ordene underveis og få dem oversatt til norsk. Det ligger elleve bøker tilgjengelig på engelsk, seks av dem også på fransk og sju på spansk. I tillegg er noen av bøkene tilgjengelige på russisk og kinesisk.

De franske bøkene

Selv om bøkene er veldig barnslige og sikkert ment for langt yngre barn enn mine elever, viser det seg at elever liker tegneserier – og, kanskje på grunn av måten dialoger etc er utformet – de skjønner en god del av innholdet uten å måtte slå opp for mange ord. Og bare dét er vel en fin avveksling. Professor Garfields bibliotek anbefales.

Reklamer

Written by Therese Holm

02/05/2011 kl. 22:05

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: