Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

FutureMe

leave a comment »

Tenk deg at du i 2061 får en epost fra deg selv, skrevet i 2011. Er ikke dét passe science-fiction? Dét er nå mulig ved hjelp av nettsida FutureMe.

FutureMe fungerer på den måten at du skriver en epost og deretter angir når du vil at eposten skal sendes til mottakeren. Du velger selv hvor kort eller lang tid det skal gå før eposten sendes, og hvis du vil kan eposten bli sendt til deg selv 50 år fram i tid, forutsatt at nettsida fortsatt eksisterer. Men kanske det ikke er nødvendig å vente så lenge – hva med å be elevene sende en epost til seg selv ett år fram i tid? Eller kanskje bare tre måneder fram i tid, til skolestart i august?

Jeg har ofte bedt elever skrive et brev til seg på begynnelsen av skoleåret, der de skriver om sine forventninger til skoleåret og hva de har planer om å oppnå etc – og gitt det tilbake til dem i mai året etter. Med FutureMe kan du gjøre dette digitalt, og ikke bekymre deg for hvor du egentlig gjorde av bunken med brev. Poenget med dette? Å få elevene til å reflektere over hvordan de har utviklet seg i løpet av et skoleår, samt å evaluere hvordan året har vært. Jeg innbiller meg at en kan bruke FutureMe til flere prosjekter, bare en tenker litt kreativt.

Reklamer

Written by Therese Holm

19/05/2011 kl. 00:07

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: