Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

q.uote.it

leave a comment »

Det finnes masse sider på internett som samler sitater om ulike tema – jeg liker godt q.uote.it  når det gjelder sitater på engelsk – fordi den har en ren og pen layout, samt en grei samling sitater fra ulike personer over en rekke tema. Fra startsida får du opp en ordsky med ulike ord, der størrelsen på ordet står i samsvar med antall sitater knyttet til ordet.

Klikker du på ett av ordene, for eksempel «history» får du opp en ny side med ett sitat til dette temaet:

Passer ikke dette sitatet inn i det du hadde tenkt, så er det bare å klikke «Next quote» og få et nytt et. Og sånn kan en fint sitte og klikke i en time mens en leter etter det perfekte sitatet til klassen som skal skrive en tekst basert på et sitat rundt et eller annet tema. Gleden når en finner et passende sitat oppveier dog langt på vei tida det tar å finne det!

Q.uote.it sin styrke – i tillegg til at det er en ryddig og ren side uten reklame – er det store utvalget søkeord, samt at sitat fra kvinner og menn er sånn nogenlunde like godt representert. Kanskje ikke den beste sida hvis du har et halvt sitat i hodet og forsøker å finne resten, da er google et bedre valg. Men trenger du et eller annet sitat knyttet til et spesifikt tema, så er det verdt å prøve ut q.uote.it. En annen variant er jo å la elevene lete i ti minutter etter et godt sitat og la dem skrive en tekst om hvorfor de synes dette sitatet passer til temaet en har jobbet med – eller la dem diskutere det i grupper, for eksempel. En kan ha mye moro med sitater!

Reklamer

Written by Therese Holm

24/05/2011 kl. 21:28

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: