Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Extra – språkserier på tysk, spansk og fransk

leave a comment »

OPPDATERING 24.10.2011: Plutselig er det ikke mulig å vise seriene jeg nevner nedenfor likevel… Men i tilfelle det blir mulig lar jeg innlegget ligge og håper at også vi med norske IP-adresser får tilgang til dette før eller siden!

Nettsiden Teachers TV er visst lagt ned, men det er fortsatt mulig å få tilgang til videoene som var der gjennom andre nettsteder, som for eksempel TeachFind. Og plutselig har også vi med norsk IP-adresse tilgang til de tre språklæringsseriene Extra som tidligere var utilgjengelige for oss på Teachers TV! Serien Extra handler om to jenter som bor i en storby (Paris, Berlin eller Barcelona), som har en nabo som stadig er innom samt en amerikansk venn, Sam, som også stadig er på besøk. Episode for episode er handligen lik, enten du ser på den franske, den tyske eller den spanske versjonen – men skuespillerne er forskjellige (med unntak av Sam!).

De tretten episodene tar for seg ulike tema, som det å være ny i en storby, finne jobb, gå på handletur, familier og relasjoner, fotball, bryllup – og mye mer. Dette er en slags sitcom, og selv om elevene ikke vil falle av stolene i latterkrampe, er det mulig de i det minste humrer høflig.  Serien er i sin helhet på målspråket og har ikke undertekster, og kan derfor være litt utfordrende for nybegynnere. Likevel, hvis målet er å forsøke å forstå helheten og ikke enkeltsetninger, så er det ingen grunn til å ikke prøve ut serien. I alle fall så lenge vi ikke blir nektet adgang på grunn av IP-adressen!

Reklamer

Written by Therese Holm

30/05/2011 kl. 13:21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: