Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Frontpagestoday

leave a comment »

Nettsida Frontpagestoday er nettopp det den sier den er – en oversikt over mange britiske nasjonale og lokale avisers forsider dag for dag. Enten det er The Times, The Sun, The Scotsman, Yorkshire Post eller Belfast Telegraph du er ute etter – de er alle her.


 Hva vitsen er med dét?  Jo, det kan jo være interessant å se hvilke saker ulike aviser slår opp på forskjellige datoer. Lørdagen etter prinsebryllupet, for eksempel. Eller hvorvidt dronneingens statsbesøk til Irland er på forsida av noen aviser.

En kan også bruke forsidene til å snakke om mediaspråk generelt, og til å se på forkortelser som ofte opptrer på forsider av aviser. En kan sammenlikne billedbruk, særlig hvis én sak er omtalt på forsiden av flere aviser, og en kan for den saks skyld se om elevene gjetter hvilke som er broadsheets og hvilke som er tabloide.

FrontpagesToday har også et arkiv der en kan jobbe seg bakover, samt at den har en rekke «søstersider» med forsidene til en rekke andre aviser i ulike land. Den har for eksempel forsidene til 5 spanske aviser daglig, 8 franske aviser og en rekke tyske avisers forsider – hvis det skulle interessere noen.

Reklamer

Written by Therese Holm

30/05/2011 kl. 23:41

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: