Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Storybird

with 2 comments

Mitt nye favorittleketøy på internett for tida er Storybird. Denne nettsiden gjør det mulig å velge tegninger / kunstverk fra en rekke ulike kunstnere og skrive en historie som passer til bildene. Dette blir deretter satt sammen til en liten bildebok som kan åpnes i full screen format på pc’en. Dessuten kan storybird’en i teorien også settes inn i bloggen slik at den kan deles med andre. Dessverre for brukere av wordpress.com er ikke dette en mulighet foreløpig, men det er for eksempel mulig å sette klassens storybird’er inn i en wiki slik at alle kan se hverandres bøker – eller hver elev kan lenke til sin storybird fra bloggen sin.

Under ser du noen eksempler på storybirds som noen av 1SPA2-elevene mine laget i løpet av én økt – ta høyde for at språket ikke alltid er grammatisk korrekt, men kommunikative er de absolutt, og hver av dem forteller en interessant historie. Klikk på bildet så kommer du til storybirdens side, og klikk deretter på bildet igjen for å åpne historien.

 

Noe av det fascinerende med Storybird er at de aller fleste elever klarer å finne noen illustrasjoner som inspirerer dem til å skrive en historie. Det å skrive en historie som en slags kontinuerlig bildetekst til selvvalgte illustrasjoner er kanskje også hakket enklere enn å skulle lage en tekst helt på egen hånd uten noen form for visuell inspirasjon. Vanligvis når vi skriver tekster må oftest elevene tenke ut historien på forhånd og deretter eventuelt finne illustrasjoner som passer. På Storybird skjer dette i litt motsatt rekkefølge – hvordan historien blir avhenger av hvilke illustrasjoner eleven velger og hvilken rekkefølge disse settes opp i. Det ufordrer kreativiteten på en annen måte – og det er morsomt å se hvor kreative elevene mine faktisk er når de slipper til! Sist jeg gjorde dette med en 1. klasse i spansk nivå 2, jobbet elevene i minst 70 minutter med å komponere historien, legge til bilder og forandre på teksten. Alt som får elevene til å jobbe konsentrert i 70 minutter på slutten av året får et pluss i min bok.

Storybird har også en rekke andre funksjoner – en kan lage en «leseliste» med alle elevenes historier, en kan ha en lærerkonto og organisere elevene i «klasser» og lage «asssignments» og liknende – for de som har tenkt å bruke Storybird over lengre tid. En kan også delta i «utfordringer» på nettsiden, men da bare på engelsk. Elevene mine hadde ingen problemer med å lage historier på spansk, alle de nødvendige ekstra-tegna fungerer i Storybird også.

Under ser du en screenshot av hvordan det ser ut når en jobber med Storybird:

 Får ikke du også lyst til å skrive en liten barnebok?

Reklamer

Written by Therese Holm

31/05/2011 kl. 21:40

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hei. Jeg har prøvd å bruke storybird for at elevene skal få lage sine egne bøker som et tema som vi allerede jobber med. Går det ann, eller må de alltid bruke de malene som storybird tilbyr?

  Marie

  30/11/2016 at 13:55

  • Hei! Det er en stund siden jeg brukte Storybird nå, men sist jeg brukte det måtte vi bruke de malene som storybird tilbyr.

   Therese Holm

   12/01/2017 at 00:57


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: