Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

I write like

leave a comment »

Hvilken forfatter skriver du som? Er du en Shakespeare, en Dickens, en Hemingway eller en Atwood, for eksempel? Nettsiden I Write Like påtar seg å analysere en tekst du har skrevet og forteller deg hvilken forfatters stil din tekst minner om – forutsatt at du skriver på engelsk. Du kopierer rett og slett inn en tekst du har skrevet i tekstfeltet og lar nettsiden analysere den.

 Hva kan man så bruke en nettside som denne til i klasserommet? Vel – det kunne for eksempel være en idé å la elevene finne ut hvilken forfatter deres skrivestil likner (de kan lime inn et essay de har skrevet) og deretter få dem til å finne ut mer om denne forfatteren. De kan starte med en nettside som Simple English wikipedia for å se om det finnes noen generelle fakta om forfatteren, lete på nettet eller på biblioteket etter tekster forfatteren har skrevet, finne ut om vedkommende har en hjemmeside og så videre. Informasjonen elevene kommer opp med kan deretter samles for eksempel i en klasse-wiki med informasjon, bilder og lenker til de ulike nettsidene.

Og siden jeg visstnok skriver noe i likhet av Raymond Chandler – les mer om forfatteren på wikipedia, eller på The Raymond Chandler Website. The Guardian har en oversikt over nyhetsartikler relatert til forfatteren og IMDB har en oversikt over hvilke av bøkene hans som har blitt filmatisert.  Du kan også lese et av essayene hans «Realism and Fairyland» eller et av diktene hans «The Unknown Love» – eller for den saks skyld lese en rekke chandlerisms – leseres favorittsitater fra bøkene hans.

Min favoritt: «She smelled the way the Taj Mahal looks by moonlight.»

Reklamer

Written by Therese Holm

03/06/2011 kl. 00:14

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: