Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Radio Lingua

leave a comment »

Det er ingen som er mer glad i språklab’en enn meg. Likevel, nå som elevene etter hvert har hver sin pc er det ofte like greit å drive med lytting fra hver enkelt pc ved hjelp av høretelefoner og en god nettside. Og en av de gode nettsidene er Radio Lingua.

Radio Lingua lar deg lytte til ulike programmer direkte på pc’en, eller du kan laste dem ned som mp3-filer og ta dem med deg hvor som helst. Nettsiden er i prinsippet gratis, men hvis du vil betale kan du også laste ned ekstra-materiale til de ulike programmene. Radio Lingua har korte (ett minutts-) og lengre (tjue minutters-) programmer på språkene fransk, spansk, italiensk og tysk. I tillegg finnes programserien «one minute languages» for språk som katalansk, dansk, norsk. portugisisk, irsk, polsk og mandarin, for å nevne noen. Nok å velge i, med andre ord!

Innenfor spansk finnes det fire ulike typer programmer: One minute Spanish, som er ett-minutts-programmer der du lærer noen få fraser på spansk; NewsTimeSpanish som er nyhetsprogrammer som tar for seg ulike emner på spansk, og; Show Time Spanish, der Alba og Mark snakker om ulike emner på litt mer avansert spansk, og; Coffee Break Spanish,  som er 80 episoder med spansk på begynner/middels nivå. Innenfor de andre språkene finnes det også ulike programmer – og helt sikkert noe språklærere kan få bruk for, og programmene skal også være nedlastbare i itunes.

Reklamer

Written by Therese Holm

09/06/2011 kl. 19:48

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: