Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Kwintessential

leave a comment »

Kwintessential er en nettside som gir deg kortfattet informasjon om hvordan man skal oppføre seg når man besøker ulike land. Det handler om internasjonal etikette, rett og slett. Her finner en svar på spørsmål som: Hvordan er det vanlig å hilse i Sør-Korea? Skal man ta med en gave hvis man blir bedt på middag i Australia – og i så fall hva? Er det vanlig å komme presis hvis en bes på middag i Russland? Er det tradisjon at folk i Bolivia pakker opp en gave du kommer med med en gang? Når bør man forlate et middagsselskap i Ghana? Og så videre og videre.

Siden vi i IB-engelsk holder på med temaer som kultur og non-verbal-kommunikasjon, tenkte jeg bruke denne sida som researchmateriale til en muntlig øvelse. Elevene deles i grupper og får beskjed om at de skal reise på forretningsreise til to ulike land, og må forberede seg. Hver gruppe skal finne ut hvordan de hilser og bedriver smalltalk i en formell situasjon, samt at de blir bedt på middag hjemme hos en av sjefene og må forberede seg på hilsemåter, kotymer og generell etikette. Det er viktig at ingen skjemmer seg ut, for da kan forretningsavtalen gå i vasken! Deretter skal hver gruppe rapportere tilbake om hvilke særegenheter de ulike landene har og sammenlikne tradisjoner og skikker. Målet  med øvelsen er å forstå hvor ulikt en så enkel ting som å hilse kan være i forskjellige land, samt hvor viktig det er å ha en smule kulturforståelse når en kommuniserer med ukjente.

Kwintessential er forøvrig en seriøs side som egentlig driver med oversettelsesarbeid, men som også har ulike artikler om kulturelle utfordringer, quiz’er med kultur-tema og gratis oversettelsesprogrammer. Men det siste har jeg ikke tenkt å fortelle elevene.

 

 

Written by Therese Holm

19/09/2011 kl. 19:51

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: