Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Listen and Write

leave a comment »

Ryktene om diktatens død er sterkt overdrevet! Med en nettside som Listen and Write kan en fortsatt bedrive lytteøvelser der elevene får opplest en tekst og skal fylle inn ordene som mangler i teksten – eventuelt skrive ned hele teksten i seg selv. 

For å kunne få tilgang til Listen and Write må elevene først lage en brukerkonto og oppgi en epostadresse. Når det er gjort får de tilgang til en lang rekke muntlige tekster om ulike emner. Elevene velger en tekst (hvis da ikke læreren har bestemt for dem!) og klikker deretter enen på knappen for å få høre hele teksten sammenhengende, eller på knappen for å høre teksten setning for setning. Deretter velger de om de skal skrive ned hele teksten, eller om de vil prøve en fyll-inn-hullene-oppgave. Så er det bare å klikke «play», lytte og skrive ned setningene eller ordene etterhvert som de blir lest opp.

Oppgavene på Listen and Write-nettsida finnes på flere nivåer og innenfor mange emner, så det burde være mulig å finne noe som passer til klassen. Dessuten blir det en viss differensiering i oppgavene i og med at elevene kan velge om de vil skrive ned hele teksten de hører, eller om de bare vil skrive ned enkelte ord som mangler i teksten de får oppgitt (som i eksemplet til venstre). Siden har dessuten en funksjon som gjør at setningene kan automatisk repeteres om og om igjen til en har skrevet rett svar, slik at en slipper å sitte og klikke for å få setningen på nytt, men kan konsentrere seg om lyttinga.

Reklamer

Written by Therese Holm

01/10/2011 kl. 00:07

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: