Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Pixton

leave a comment »

Det finnes mange bra nettsider der en kan lage gratis tegneserier – min favoritt for tida er Pixton. Den er enkel å bruke, du kan skrive på ulike språk (ikke alle tegneserielagere klarer norske bokstaver), den har en enkel instruksjonsvideo som forklarer hvordan en kan tilpasse ulike elementer og den har et bra utvalg bakgrunner og personer, slik at tegneserien kan gjøres personlig. På nettsiden kan en velge hvor mange ruter en vil at tegneserien skal ha – om det skal være en stripe eller hen hel «side» – hvilket ikke alle andre nettsider tilbyr.

Hva skal en så bruke tegneserier til? Én mulighet er selvsagt å la elevene lage tegneserier i stedet for å skrive en tekst, og i tillegg be dem skrive det IB kaller et «rationale» – en forklaring på hva de har laget og hvorfor. En tegneserie kan brukes for å illustrere både grammatiske poeng og nytt vokabular, den kan illustrere en historisk hendelse eller en nyhetssak – eller den kan brukes som et kreativt utløp, bare for å leke med språket.

Spanskelevene mine skal jobbe med å lage tegneserier i nær framtid, og som en liten smakebit på dette har jeg gitt dem den neste bloggoppgaven i form  av en enkel tegneserie.


Tegneserier som denne tar ikke lang tid å lage, og som regel synes elevene det er artig med litt variasjon i «instruksene». Og når en skal jobbe med tegneserier, er det vel egentlig naturlig å gi instruksjonene i form av en tegneserie også? For å kunne lagre tegneseriene dine, må du lage deg en konto og legge igjen epostadressen din – da får du tilgang til de fleste ressursene Pixton har å by på. Og det er en god del!

Reklamer

Written by Therese Holm

10/10/2011 kl. 11:58

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: