Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Free Stock Photos

leave a comment »

Når elevene mine skriver blogger vil de gjerne ha med bilder for å visualisere det de skriver om – og for å gjøre bloggen mer attraktiv. Hvor går de da? De fleste går på google og bilde-søker der. Så kopierer de ett av bildene de får opp over til bloggen – og ferdig med det.

Men dette er jo ikke måten det skal gjøres på! Og til tross for mine taler om opphavsrett og det å stjele andres arbeid og alt det der, så gjør ofte elevene det som er enklest: google og ctrl+c. Så jeg har lett litt etter nettsteder jeg kan anbefale der bildene ER til å låne, og nettsteder som har et stort utvalg gratis bilder som kan lånes til blogger, såsant en oppgir kilden. Og i den forbindelse virker Free Stock Photos som et godt valg. Sida har mer en ti tusen foto og clipart oppført innen ulike kategorier og tema. En kan søke etter et emneord, eller en kan se oversikter over hvilke bilder og cliparts som finnes innen et tema. I tillegg  finnes det oversikt over hvilke bilder og cliparts som er mest populære i øyeblikket, og hvilke som er nylig lagt til samlinga.

Bildene kan lastes ned i ulike formater – store og små, hvilket er praktisk siden det jo avhenger av sammenhengen hva bildet skal brukes til og dermed hvilken størrelse en egentlig trenger. Hvert bilde en vil bruke må lastes ned og lagres på datamaskinen. Akkurat dette er kanskje litt kronglete i forhold til ctrl+c-metoden, men da vet en i det minste at en ikke bryter noen opphavsregler! Flickr har også en del bilder tilgjengelige for publikum, men jeg foretrekker i øyeblikket Free Stock Photos, selv om jeg alltid er på jakt etter andre, gratis nettsteder med bilder. Kanskje du vet om noen?

 Og ja, de to clipart’ene i dette innlegget kommer selvsagt fra Free Stock Photos.

Reklamer

Written by Therese Holm

16/10/2011 kl. 14:47

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: