Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Qwiki

leave a comment »

Hvis elevene skal undersøke noe, ender de fort på Wikipedia. Og mye kan sies om Wikipedia – og mye er allerede sagt. Jeg har ingen hemninger med å la elevene bruke Wikipedia, men det finnes jo alternativer – til og med alternativer som er morsommere! Simple English Wikipedia har jeg nevnt tidligere på denne bloggen, og et annet alternativ er Qwiki.

Qwiki er et nettsted som er i oppstartsfasen, men som allerede inneholder en god del oppslagsord. Forskjellen på Qwiki og andre oppslagsnettsteder, som Wikipedia, er at Qwiki gir deg noe mer enn en tekst og et par bilder av emnet. Qwiki har, i tillegg til den korte teksten, en opplesning av teksten (datagenerert, så av og til noe hakkete, men dog!) og en rekke bilder relatert til oppslagsteksten. Bildene skifter underveis, tilpasset oppslagsteksten, slik at det nesten blir som en liten film i stedet for «bare» en tekst.

Mens du ser på oppslaget kan du også klikke på bildene som kommer opp, eller uthevede ord, for å komme til egne artikler om andre oppslagsord – akkurat som i wikipedia.

I tillegg til at en kan søke på ulike oppslagsord har Qwiki også en del artikler i kategorier som News Summary og Top Stories under Sport News og Music News. Qwiki er definitivt et artig alternativ til andre oppslagsverk – kanskje spesielt for elever som er mer visuelle og elever som er mer auditive, siden de her både ser bilder av oppslagsordet og også får lest opp oppslagsteksten.

Reklamer

Written by Therese Holm

18/10/2011 kl. 11:05

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: