Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Jeopardylabs

leave a comment »

Konkurranser er av en eller annen grunn noe elever alltid liker – men det blir av og til litt kjedelig med de «vanlige» quiz’ene mine, så da er det jo fint å kunne ty til klassikeren Jeopardy! På siden til Jeopardylabs finner du et klassisk Jeopardy-oppsett som lar deg legge inn spørsmål og svar i fem kategorier til en verdi av mellom 100 og 500 poeng. Når alle feltene er fylt inn genereres et Jeopardyspill som blir liggende som en egen nettside. En må dog passe på å enten bokmerke denne siden som en favoritt, eller legge inn adressen som en lenke på klassens fagside, siden Jeopardylabs ikke kan gjenkalle adressen senere. Jeopardylabs krever ingen innlogging eller at en tegner seg som medlem og siden er strålende enkel å bruke. Jeopardy fungerer fint som en oppsummering av et emne siden en kan velge for eksempel å legge vokabular i én kategori, faktastoff i en annen, grammatikk i en tredje og så videre. I tillegg kan en jo ha en kategori for mer eller mindre random spørsmål, for å øke spenninga i spillet.

Når en skal spille Jeopardy med klassen må læreren være spill-leder og elevene kan gjerne konkurrere i grupper. Spillet lar deg velge hvor mange grupper som skal konkurrere mot hverandre, og når en har bestemt dét får en opp Jeopardy-tavlen med antall grupper under. Elevene velger kategori og poeng og får deretter spørsmålet som ligger under denne rurta. Hvis elevene svarer korrekt klikker man på knappen for rett svar, og fasiten som du har lagt inn kommer opp på skjermen. For å gi gruppa disse poengene trykker man på det grønne pluss-tegnet ved siden av gruppenavnet. Svarer elevene feil trenger en ikke vise fram det korrekte svare, men bare klikke «continue» og la spørsmålet forbli i spillet. Det er også mulig å gi elevene minuspoeng tilsvarende poengsummen i spørsmålet de ikke klarte å svare på, hvis en vil gjøre spillet enda mer spennende.

Bildet under viser hvordan spillet ser ut når en er midt oppe i det. Jeopardylabs er så selvforklarende at alle klarer å lage en artig konkurranse og anbefales herved på det varmeste!

Reklamer

Written by Therese Holm

22/10/2011 kl. 13:28

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: