Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Halloween nærmer seg (og Día de los muertos!)

with 3 comments

Image by Salvatore Vuono at FreeDigitalPhotos.net

Jeg gjør vanligvis ikke så stort nummer ut av Hallowe’en i undervisningssammenheng, og egentlig er jo det litt dumt når det ligger så mange bra ressurser til emnet på nettet. En av nettsidene til ESOL Courses har tidenes fyldigste ressurs-liste til Hallowe’en-emnet delt inn i oversiktlige kategorier, og de har dessuten en god side på engelsk med oppgaver til emnet Día de los muertos (på engelsk). Anbefales enten du er ute etter bilder elevene kan fargelegge, eller mer dyptpløyende bakgrunnsoppgaver.

I forhold til Día de los Muertos finnes det enkelte gode sider med bakgrunnsinfo,som denne, og vil du ha med litt grammatikk i tillegg anbefales sidene til Colby, som har noen ulike aktiviteter, en sang og et intervju med tilhørende oppgaver.

Dessuten ligger det jo en mengde interessante bilder ute på det store internettet – slik at hvis elevene bildegoogler «día de los muertos», kan de få et bra inntrykk av hva dagen handler om bare ved å se på bildene.

Youtube har også en del videoer som forklarer hva Día de los muertos handler om og hvordan man for eksempel lager alter for å minnes de døde. Videoen under er på spansk og viser en dame som forklarer hvordan hun minnes bestemoren sin og hva alteret hennes representerer for henne.

 

Avslutningsvis, en annen video som er en tv-reportasje fra Radio Trece som forklarer en del elementer knyttet til Día de los muertos.  Videoen er på spansk uten undertitler og selv om den er litt avansert, snakker bildene også for seg.

Reklamer

Written by Therese Holm

30/10/2011 kl. 22:50

3 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] kommer alltid litt brått på, Día de los muertos! Jeg har omtalt et par ressurser tidligere her på bloggen, men her er noen nye […]

  2. […] og jeg har tidligere skreve om ulike opplegg jeg har brukt for at elevene skal lære om denne dagen her og her. I år legger jeg til  et par ressurser, nemlig Pregunta Ya og et par videoer jeg fant på […]

  3. […] Og jeg har jammen skrevet et innlegg her også […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: