Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

!Oye!

leave a comment »

!Oye! er et nettsted som har interaktive øvelser for språkene tysk, fransk, spansk og walisisk. Dessverre må man betale for å få tilgang til fransk- og tysk-sidene, men spansk og walisisk er foreløpig gratis! Sidene er delt inn etter årsnivåene i det engelske skolesystemet, slik at øvelsene for year 7, 8 og 9 regnes som enkle, year 10 og 11 regnes som middels og year 12 og 13 regnes som avanserte. Øvelsene er delt inn i kategorier som eksempelvis fritid, tall, husarbeid, grammatikk, mat og shopping på enkelt nivå, og på høyere nivå finnes kategorier som rasisme, Europas framtid, staten & individet og helse – for å nevne noen.

 

Image from the !Oye!-website

Nettsida inneholder ulike øvelsestyper fra matching-øvelser (finn ordene på spansk og engelsk), via oppgavetyper fra Quia-nettsida (Vil du bli millionær, fyll inn rett ord) til oppgaver relatert til setningsstruktur (sett ordene i rett rekkefølge, sett sammen to halvdeler av en setning). For elever som er oppslukt av fotball finnes dessuten en rekke oppgaver mer eller mindre løslig knyttet til fotball-VM i 2oo8. Oppgavene er dessuten tilrettelagt for bruk på interaktive whiteboards, for de som har tilgang på det i klasserommet – men de kan også spilles av elevene på individuelle pc’er. Oppgavene er selvrettende og en får umiddelbar tilbakemelding på om det en gjør er rett eller galt.

 !Oye! er en interessant ressurs ved siden av gamle favoritter som LanguagesOnline , MYLO og Quia – i alle fall for spansklærere.

 

 

Reklamer

Written by Therese Holm

06/11/2011 kl. 22:15

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: