Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

SPALEON

leave a comment »

SPALEON er forkortelsen av «Spanish Learn Online» og er en nettside som tar for seg god, gammeldags verbdrilling på spansk. Du velger hvilken verbtid du vil øve deg på (presens, preteritum, imperfektum, futurum, konjunktiv, kunjounktiv preteritum eller kondisjonalis (som kanskje heter noe annet nå!)) og deretter velger du om du vil trene på de vanligste verbene, regelrette verb, uregelrette verb eller verb knyttet til et spesifikt tema. Deretter får du opp en side som ser omtrent slik ut:

Du får oppgitt et verb og hvilken person den skal bøyes i, skriver inn svaret og klikker «enter». Deretter popper det opp en boks som forteller om du har bøyd verbet korrekt – eller ikke. Hvis du kun vil øve på å bøye verbene i én person er det også mulig å hake av for dette.

Spaleon har også en annen funksjon som kan være ganske kjekk: På denne siden kan man skrive inn hvilket som helst spansk verb og få opp bøyinga av verbet i alle tider og former, som i en gammeldags verbordbok. Nyttig spesielt når en står fast i bøyningsjungelen eller når en har med en spesielt vrien uregelrett verbvariant å gjøre.

Det er mulig pugging var veldig ut for noen år siden, men jeg har inntrykk av at det å pugge en del grunnleggende aspekter ved språk, som for eksempel verbene, mer eller mindre er på vei inn igjen. Og da er det unektelig kjekt med en nettsiden som Spaleon, som gir elevene anledning til å jobbe i sitt eget tempo og med ulike verbtider. Differensiering, der, altså. Og dét har definitivt aldri gått av moten.

Reklamer

Written by Therese Holm

21/11/2011 kl. 10:17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: