Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Canciones de navidad – villancicos

with 2 comments

Det er atter tid for å introdusere elevene for noen favorittjulesanger på spansk! Og da spesielt sanger som ikke bare er kjente julesanger med spansk tekst, men snarere julesanger som er opprinnelig skrevet på spansk. Her er et lite utvalg, tekstene finnes på internett, det er bare å google. Eller å la elevene gjøre det…

1) Juanes – Mi burrito sabanero
Ah, Juanes! Dette er bare selve sangen, altså ikke musikkvideoen – den eneste versjonen jeg finner på youtube har alt for dårlig lyd. Men uansett – sangen handler om gutten som går med det lille eselet sitt mot Betlehem. Fin bruk av gerundium er det også her!


2) Campana sobre campana

Det finnes utallige versjoner av denne sangen om klokkene som ringer ut over Betlehem – men dette er min favoritt. Damene som synger er, ifølge den korte informasjonen som følger videoen, lærere og elever ved Academia Cinco, og sangen er relativt lett å få på hjernen.


3) Los Peces en el Río – RBD

En julesang som handler om at jomfru María sitter og børster håret sitt mens fiskene i elva drikker og drikker? Jada. Teksten her krever kanskje litt studering for at den skal gi mening, men selv etter en oversettelse synes de fleste ikke-spanske at den er litt… pussig. Denne versjonen er bare sangen (ikke musikkvideo) og er en relativt «moderne» versjon, youtube har dog utallige andre versjoner.


4) Hacia Belén va una burra (Rin Rin)

Hvis du syntes den forrige var underlig mht tekst… denne handler om et esel på vei til Betlehem (ja, nok en sang med det samme temaet!) – eselet er lastet med sjokolade, og så kommer noen mus og spiser opp sjokoladen, så María anropes. Blir det ikke julestemning av sånt, så blir det ikke julestemning. Fin trening i indefinido og imperfecto er det også.


5) Feliz Navidad – José Feliciano 

Ikke Celine Dion-versjonen, den fungerer bare i nødstilfeller. Denne versjonen må det være. Da blir det jul.


For mer julerelatert musikk anbefales sida Villancicos til NavidadDigital – der ligger et utall spanske (og noen italienske, franske, engelske og latinske) julesanger.

Reklamer

Written by Therese Holm

01/12/2011 kl. 01:31

Publisert i Fra youtube, Musikk

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] skrev for rundt et år siden et innlegg om julesanger på spansk – de er fortsatt favorittene, men her kommer noen nye favoritter i […]

  2. […] har skrevet flere innlegg om julesanger på spansk tidligere, men her er årets utvalgte […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: