Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

One Look Reverse Dictionary

with 2 comments

Tanken bak One Look Reverse Dictionary er like enkel som den er genial. Vanligvis bruker du en ordbok for å slå opp et ord og finne en forklaring på ordet. One Look Reverse Dictionary fungerer motsatt – i stedet for å få en forklaring på et ord skriver du inn forklaringen og får forslag til ord som kan passe. Når du velger ett av forslaga blir du ledet videre til en samleside der du kan slå opp dette ordet i en rekke digitale ordbøker.

Hva kan dette brukes til, da? Vel, for det første er det jo praktisk når du ikke kommer på ett bestemt ord, men kan beskrive hva ordet skal uttrykke.  Har du glemt navnet på en stor, hvit fugl, for eksempel, skriv inn «big, white bird» og se om det kan være noen av følgende forslag: swan, stork, shoebill, linpkin, auk …

Siden kan også brukes til vokabular-bygging og til å få opp lister over ord – søk for eksempel på «green vegetables» og sjekk deretter ut de ulike svarene – eventuelt søkeord som «kitchen utensils», «hairdresser tools», «car tools» hvis en skal jobbe med å bygge arbeids-relatert vokabular på yrkesfag. Dessuten kan en side som denne være nyttig hvis en står fast i et kryssord, for eksempel, og har beskrivelsen av ordet, men ikke finner det eksakte ordet en er ute etter.  I tillegg er det en artig måte å jobbe med språk på, siden en går motsatt vei av det en vanligvis gjør; i stedet for å starte med ordet og finne en definisjon, starter en med definisjonen og jobber seg mot det mest passende ordet. One Look Reverse Dictionary kan sikkert brukes på flere andre, kreative måter også, men det får jeg komme tilbake til en annen gang.

Reklamer

Written by Therese Holm

08/12/2011 kl. 08:10

Publisert i Nettsted, engelsk

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hei! Jeg kom over bloggen din helt tilfeldig. ( lette etter digitale verktøy og tips til undervisninga) Ville bare si tusen takk for mange nyttige og gode tips! Mye av dette hadde jeg neppe funnet fram til selv.Nå driver jeg og lager Jeopardy som avslutning siste time før jul. Kommer til å følge med bloggen din videre. Med hilsen Kristin ( lærer vgs)

  Kristin Sundstrøm

  09/12/2011 at 20:48

  • Hei Kristin!
   Så fint at du har nytte av bloggen – lykke til med Jeopardy, det pleier jo være en schläger! 🙂
   Therese-

   Español_con_Therese

   09/12/2011 at 23:14


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: