Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

KhanAcademy

leave a comment »

Jeg hadde hørt om KhanAcademy på twitter flere ganger, men først forrige uke kom jeg meg innom nettsida for å se hva the buzz var. Og duverden! Nesten tre tusen undervisningsvideoer til fri avbenyttelse! Tre tusen videoer der folk som vet hva de snakker om snakker om det de vet om ulike emner! På engelsk! En gullgruve!

Ok, for ikke å bli alt for entusiastisk, en god del av videoene handler om emner som ikke naturlig inngår i mine fag, som algebra, biologi, kjemi, astronomi, geometri, statistikk og så videre. Men det finnes også videoer innen emner som kunsthistorie og amerikansk sosialkunnskap (civics) – ikke så veldig mange på sistnevnte emne, rett nok, men det finnes da et greit utvalg som forklarer ting som hvordan en president blir valgt i USA, hvordan statene velger sine delegater til National Party Conventions, hvordan «social security» virker – med flere. I tillegg jobber KhanAcademy med å utvide videosamlingen om historie, slik at den etterhvert skal inneholde hele verdenshistorien. Så langt dekker Khan Academy bare noen få emner, men de dekker de til gjenglend bra, Her er en video som viser den historiske framdrifta i USA fra Jamestown og fram til Washington ble president.

 

 

Flere videoer finner du på KhanAcademy sin side – og de utvider nå også med oppgaver. Foreløpig bare innen naturfagene, men dog.

 

Reklamer

Written by Therese Holm

20/01/2012 kl. 09:07

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: