Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Videoele

leave a comment »

Youtube er et fantastisk hjelpemiddel i undervisningen – men det finnes jo milliarder med videoer der! Så hvordan finne en video som egner seg i undervisningen?

Vel, i tillegg til smarte søkealgoritmer som siler ut videoer som ikke matcher din beskrivelse, så finnes det en annen mulighet – nemlig å finne en «kanal» som tilbyr en rekke videoer med samme emne. En kan finne spillelister som inneholder alle sangene til Lady Gaga, for eksempel, eller spillelister som tilbyr videoer som har med México å gjøre – og det finnes dessuten noen «kanaler», der en eller flere brukere laster opp videoer innenfor samme emne.

Og hvis emnet du leter etter er «videoer som tar for seg spansk på ulike nivåer», så anbefales kanalen VideoEle. Her finnes rundt 80 videoer for elever som lærer spansk som andrespråk. Videoene dekker ulike tema fordelt på A1, A2, B1 og B2-nivå og kan anbefales til alt fra reine se-og-forstå aktiviteter til ulike lytteaktiviteter. Det er en viss «hjemmelaget» kvalitet over videoene, noe jeg bare synes er sjarmerende, og det at videoene er delt inn etter A1-B2-nivå gjør at det går raskt å se om det finnes noen video for det emnet en skal jobbe med. Jeg har ikke lett etter liknende kanaler for tysk, italiensk og spansk, men det ville ikke overraske meg om det finnes!

Og er du spansklærer – ta turen innom VideoEle!

Skjermbilde av videoene som VideoEle-kanalen tilbyr

 

Written by Therese Holm

09/02/2012 kl. 10:10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: