Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Shmoop

leave a comment »

Hvis du leter etter ressurser i forbindelse med engelskspråklig litteratur, amerikansk politikk, engelsk litteratur oversatt til spansk, essayskriving, musikk, Shakespeare, algebra, økonomi og biologi – så finnes alt dette og mere til på nettsida Shmoop.

 Det virker kanskje som en noe usannsynlig sammensetning, men alle emnene har separate sider som igjen er delt inn i ulike kategorier, og det er relativt greit å finne fram til for eksempel Hamlet, Twilight-serien, en side om fotosyntesen, The French-Indian War, eller en side om The Great Gatsby på spansk. Alle sidene er på engelsk, med unntak av de som altså er retta mot elever med spansk som andrespråk. Sidene virker profesjonelle og reklamebannerne som er der er ikke spesielt forstyrrende for lesingen.

Innenfor engelskfaget vil jeg forøvrig slå et slag for Shmoops sider om musikk, der en rekke kjente sanger er tolket og forklart – for eksempel Lady Gagas Born This Way, U2s One og Radioheads Paranoid Android, for å nevne noen. Innenfor hver sang tar sida for seg aspekter som teksten, meninga med teksten, inspirasjon for sangen, komposisjonsteknikken og lenker til andre nettsider som har noe med sangen å gjøre.  Et greit utgangspunkt hvis en skal bruke sangtekster i undervisningen, med andre ord – og det hender det jo en skal.

Reklamer

Written by Therese Holm

16/02/2012 kl. 22:50

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: