Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

God Morgen Norge!

leave a comment »

Jeg nevnte for noen bloggposter siden Vinnis versjon av Sommerfugl i vinterland og mulighetene for å bedrive litt tekstanalyse og sammenlikne den «gamle» og den «nye» versjonen. Nå har jo også Vinnis versjon av Knutsen & Ludviksens klassiker «God Morgen Norge» blitt publisert på youtube – og i tillegg til å være en fantastisk sang å starte dagen med, er den vel også aktuell for norsklærere? En kan jo sammenlikne de versjonene både med tanke på språk og innhold, eller kanskje en være enda mer kreativ – lage en musikkvideo, for eksempel? Brukeren johnarvid (John Arvid Johnsen) på youtube har laget følgende kreative musikkvideo til Knutsen & Ludviksens versjon – rett og slett satt sammen bilder som passer til teksten:

 

 

Kanskje det kan være interessant å se på videoen og snakke om hva bildene egentlig representerer – er det like tydelig hvorfor de forskjellige bildene er brukt? Så kan man jo høre på Vinnis nye versjon av sangen og lage en liknende video til denne. Enkle program som moviemaker bør funke helt fint med en sånn oppgave. 

 

Ellers kan en jo eventuelt bare nyte sangen som den er og bruke den som en fin start på dagen. Opp til gleder, opp til sorger – opp og si god morgen Norge!

 

Reklamer

Written by Therese Holm

08/03/2012 kl. 14:33

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: