Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Brain Pop Español

leave a comment »

Brain Pop Español er en spanskspråklig nettside som en egentlig må betale for, men enkelte av delene til denne nettsida er gratis! For eksempel tegnefilmen om og oppgavene til filmen om Frida Kahlo.

Selve tegnefilmen handler om to karakterer, en gutt og en robot, som skal finne ut mer om Frida Kahlo, mens oppgavene går mer spesifikt på Kahlos liv og gjerning, så og si. Det finnes deretter en cuestionario (høyre) som en kan ta når en har sett filmen, og det finnes også mer utfyllende tekster som tar for seg «høydepunktene» i livet til Frida (høyre, under) i form av tegninger, bilder og en kort tekst.

Som sagt koster de fleste av BrainPop oppgavene noe, men Frida Kahlo-oppgaven kan en gjøre gratis. Brain Pop er delt inn i ulike hovedtema, som helse, kunst, naturfag og matte – og har oppgaver under disse forskjellige kategoriene igjen. Det finnes gratis oppgaver på spansk om så ulike emner som energikilder, vannforurensning, deling, menneskekroppen, spiseforstyrrelser, den mexicanske revolusjonen , Simon Bolívar  – for å nevne noen. Det er tydelig merket av hvilke oppgaver som er gratis og hvilke en må logge seg inn for å få tilgang til – samt at alle de gratis filmene er samlet på denne siden her (se bildet under).

Brainpop har også en engelsk «avdeling» -det er vel den som er den største – men der er det ikke like mange gratis filmer / oppgaver. Likevel – det finnes da noen gratisoppgaver, blant annet om:

 The Civil War,
Jane Goodall (hun med sjimpansene),
Martin Luther King Jr,  
William Shakespeare,
Yoyo Ma (fiolinisten)
Amerikanske symboler (egentlig for yngre elever).

 

Reklamer

Written by Therese Holm

05/05/2012 kl. 09:52

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: