Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Juegos geograficos

leave a comment »

Eksempler på ulike spill på Juegos Geográficos

En kollega gjorde meg oppmerksom på en artig geografi-side for spansklærere. Juegos geograficos er en nettside som inneholder nettopp det ordet betyr – geografi-spill. Siden har spill i sjangrene Spania (byer, regioner), Europa, Argentina, Latinamerika (med og uten USA) og Verden. Det finnes spill som dreier seg om å plassere byer, å finne regioner / fylker, å klikke på rett land, de ulike flaggene i verden – og enda flere kategorier. Noen av spillene er spesielt beregnet for juniorer og er kanskje litt enklere enn de andre, men de er likevel vanskelige nok for norske elever. Alle spillene krever flash for å fungere, og spillet går på tid, noe som legger et ekstra stressmoment til det hele.

Spiller du et av spillene i Junior-kategorien foregår spillet på den måten at du får opp et kart og beskjed om å klikke på det stedet som kommer opp i hjelperuten. Dette markeres med en rød tegnestift. Deretter kommer det opp en grønn tegnestift som viser hvor byen / landet egentlig ligger – og avstanden mellom din tegnestift og den korrekte tegnestifta regnes ut. Er du nærme nok får du poeng – som regnes sammen på slutten.

Bildet over viser at jeg var ganske nærme når det gjaldt byen Gijon, og dermed fikk jeg mange poeng.

Bildet over viser at jeg dog ikke var like flink til å peke ut Pamplona, og fikk dermed færre poeng.

Geo Quizz’ene er en litt annen type spill, der du ikke får poeng for å være i nærheten, men du får tre sjanser til å klikke på rett svar. Poengsummen du får går ned etter hvor mange forsøk du bruker på å klikke på rett sted. Hvis du oppretter en profil på nettstedet, kan du lagre resultatene og jobbe med å forbedre dem, men dette er ikke nødvendig. Fint som variasjon i undervisninga, og det å plassere spanske byer på kartet er betraktelig vanskeligere enn en skulle tro! Juegos Geográficos, altså.

Reklamer

Written by Therese Holm

24/05/2012 kl. 12:21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: