Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Anne Frank Virtual Tour 3D

leave a comment »

Leser du Anne Franks dagbok med elevene? Eller jobber du med andre verdenskrig og temaet jøder som måtte gjemme seg? Da er nettsida The Secret Annex Online verdt et besøk. Nettsida er et besøk bak den skjulte døra, der Anne Frank og familien gjemte seg under krigen, komplett med frivillig guiding underveis. Siden er interaktiv, i den forstand at en kan klikke på ulike ting i rommet for å få vite mer om det (stedene er merket med en blå sirkel), samt at en beveger seg rundt i den bittelille leiligheten ved å styre musa mot høyre eller venstre. En kan også utforske rommene utenfor den hemmelige leiligheten, for å se hvordan det så ut i disse rommene også – og forsette helt ut på gata for å se bygningen utenfra.

Som bildet over viser, har nettstedet ulike «klikkpunkter» for å få mer informasjon, bakgrunnsstoff om Anne Frank, familien hennes og de andre hun delte skjulested med, informasjon om hva en ser på bildene, samt en oppsummering av hvordan det gikk med de ulike personene etter at de ble oppdaget. Til høyre i bildet, øverst, vises et tverrsnitt av huset, slik at en kan manøvrere direkte fra rom til rom, om en vil det, i stedet for å gå gjennom de ulike dørene i huset.

Nettsida er spennende å utforske og godt laget – og absolutt verdt et besøk hvis dette er innenfor det temaet klassen jobber med – eller hvis en bare vil lære mer om dette på egen hånd.

En relatert side er Anne’s Amsterdam, også denne fra Anne Frank-museet. Ved å følge tidslinjen, kan du se gjennom bilder, tekst og film, hvordan situasjonene forandret seg for jødene fra før andre verdenskrig og til et par år etter krigen. Bildet under viser et tilfeldig utdrag fra tidslinjen.

 

 

Reklamer

Written by Therese Holm

25/05/2012 kl. 11:26

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: