Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

NLB

leave a comment »

Skolebiblioteket vårt er en liten perle og har et relativt stort utvalg av bøker, dvd’er, cd’er, lydbøker, aviser – og så videre. Men det hender jo at bøker er utlånt. Og det ER begrensa hvor mange lydbøker vi har. Så hvis du har elever som enten har dysleksi, er svaksynte, blinde eller har problemer med å lese papir-bøker, kan du styre dem i retning av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, NLB.

NLB produserer lyd- og punktskriftbøker selv, og har per i dag mer enn 6000 punktskriftbøker og en lydboksamling på mer enn 16000 titler (!). Bøkene er både skjønnlitterære og faglitterære, og kan altså lånes gratis hvis du befinner deg i den nevnte målgruppen. På nettsidene til NLB kan du søke etter hvilke boktitler som er tilgjengelige, lese artikler om bøker og få boktips og anbefalinger fra bibliotekarene. På boktips-sidene kan du for eksempel lese om musikalsk litteratur eller bøker som handler om mang slags kjærlighet.

Noe annet som er interessant, er at NLB har et samarbeid med det amerikanske nettbaserte biblioteket Bookshare, slik at norske brukere kan få tilgang på rundt 16000 titler på engelsk også. Dermed blir jo NLB også interessant for engelsklærere som har elever med dysleksi, eller elever som er svaksynte eller blinde.  Les mer om dette samarbeidet på denne sida.

 NLB har dessuten laga en video om seg selv, som du ser under.

 

 

Reklamer

Written by Therese Holm

26/08/2012 kl. 21:28

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: