Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Lexin – bildeordbok for engelsk

leave a comment »

Jeg kom, ad omveier, over Lexins nettbaserte ordbøker for minoritetsspråklige her om dagen, og tenkte at dette kanskje kan være nyttig, for eksempel i engelsk. Bøkene er jo egentlig ment for minoritetsspråklige som skal lære norsk, men en av bildeordbøkene er jo engelsk, og kan kanskje brukes for eksempel på yrkesfag-engelsk når elevene skal snakke om sitt eget fag og bruke faguttrykk? Bildet under er fra «kapittelet» om Tools and  materials. Når du peker på ordet i margen til venstre, kommer det opp en pil til rett bilde. Og klikker du på bildet av et verktøy, kommer en pil til ordet i margen.

Denne engelske bildeordboka består av 32 bildesider med like mange ulike emner. Sida om menneskekroppen passer kanskje for HO-elevene, sida om biler og sykler passer kanskje for TIP, sida om cooking for RM-elevene – en må nesten bare teste det ut. Det å se et bilde og så direkte finne ordet en trenger uten å gå via google translate – det må vel være kjekt?  Under ser du et eksempel til på en bildeside, denne fra kapittelet Cooking and meals:

 

Flere bildesider finner du på Lexins nettsider. Der finner du også samme type bildeordbøker på en rekke andre språk – språk som regens som minoritetsspråk i Norge, for eksempel kurdisk, vietnamesisk, arabisk, persisk, polsk, somali – for å nevne noen. Vil du lese mer om bakgrunnen for disse ordbøkene, kan du gjøre det her.

 

Reklamer

Written by Therese Holm

01/09/2012 kl. 00:27

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: