Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Conjuguemos

leave a comment »

Kollega Carine minte meg på denne fine siden for alle som skal jobbe med verbpugging: Conjuguemos!

Kort fortalt er dette en side der du kan trene på å bøye et stort antall regelrette og uregelrette verb i en rekke verbtider. Du velger hvilken verbtid du vil trene på og får opp en ramme der du får oppgitt et verb og en person (1., 2., 3. person entall og flertall). Øverst i ramma står en klokke som teller ned fra fem minutter – og så konkurrerer du mot deg selv om å bøye flest mulig verb korrekt på fem minutter (du kan slå av klokka hvis du ikke vil stresse med tida). Blir du bedre i verbbøying ved å for eksempel trene på det i fem minutter hver dag? Absolutt!

Conjuguemos har flere språk å velge mellom: spansk, fransk, tysk, latin, portugisisk og italiensk. Det er mulig å bare velge ut enkelte verb å trene på også, og hvis du bare vil trene på 2. og 3. person flertall, så kan du også krysse av for dette i nevnte ramme.

I tillegg til verbbøying har Conjuguemos for enkelte av språka også en mulighet for å jobbe med andre språklige elementer – for eksempel substantiv / vokabular, adjektiv, por / para (for spansk), ser / estar (spansk igjen) – med mere. Alle oppgavene er selvrettende og det går fint å hyperlinke til enkeltsider, slik at det er mulig å sende elevene direkte til den sida du vil de skal jobbe med. Conjuguemos er gratis, og det ser ut til at det legges ut nye oppgaver støtt og stadig, så den er verdt å følge med på hvis du trenger alternativer til selvrettende oppgaver fra gamle favoritter som Mylo og LanguagesOnline. En del av oppgavene kan dessuten skrives ut og gjøres med penn & papir, men da forsvinner jo det selvrettende elementet – som er noe av det jeg liker best med sider som denne!

Reklamer

Written by Therese Holm

27/09/2012 kl. 23:04

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: