Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Quizlet

leave a comment »

Kollega Carine har kommet med et tips om en nettside for å trene på gloser: Quizlet! Den har noen av de samme funksjonene som Glosetyggeren og Classtools, men er likevel et velkomment tilskudd. På Quizlet legger du inn glosene elevene skal lære, og «gloselista» blir registrert som en egen nettside. Når du gir denne nettadressen til elevene, kan de gå inn og jobbe med ordene.

Siden har både en flashcards-funksjon, for å drille inn orda, den har en funksjon som leser opp orda (på spansk) der elevene skal skrive det de hører, den har en funksjon der elevene får opp ett og ett ord som de skal oversette, og den har en test-funksjon, der glosene skal oversettes på ulike måter. I tillegg finnes det to spill i Quizlet – ikke spektakulære spill, men de fungerer til innlæring av gloser. Under ser du spillet «Scatter», der du skal flytte et ord på et språk over det tilsvarende ordet på det andre språket, slik at det forsvinner.

Men hvorfor skal du lage oppgavene når elevene kan gjøre det? Det hender jo stadig at en elev ikke kommer inn på LinguaStudio eller av en annen grunn ikke kan gjøre det de andre gjør – da er jo dette en grei oppgave å gi ut. Siden quiz’en får en egen nettadresse kan eleven sende adressen til deg, du legger den ut til elevene på It’s Learning, og så kan alle jobbe med glosene. Under ser du et bilde av hvordan hovedsida til denne quiz’en ser ut, det er glosene til kapittel 4 i Vamos 1.

Reklamer

Written by Therese Holm

17/10/2012 kl. 13:44

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: