Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Vil du bli millionær?

leave a comment »

Nettsida SuperTeacherTools har flere morsomme muligheter hvis du vil lage oppgaver til elevene dine, i tillegg til å ha andre nyttige funksjoner som å lage klassekart (der du enkelt kan flytte på elevene), lage tilfeldige grupper av elever, og velge et tilfeldig elevnavn fra en liste (hvis en vil øke spenninga i forhold til hvem som skap svare på et spørsmål, for eksempel). Sida gir deg mulighet til å lage «spill» som Jeopardy, et slags brettspill og også Vil du bli millionær-spillet.

Spillet lages ved å legge inn 15 spørsmål med fire alternative svar, merke av hvilket svar som er riktig og klikke på «lagre». Da blir spillet ditt lagret som en nettside, og tilgjengelig for alle som klikker seg inn på linken. Distribuer linken til elevene dine via læringsplattformen, og da er det i boks! Du kan skrive på hvilket språk du vil. Spillet har med de tre hjelpefunksjonene som også finnes i det «ekte» Vil du bli millionær – slik at du kan ringe en fiktiv venn, spørre publikum eller bruke 50/50, og den velkjente musikken som pisker opp spenninga er også der.

Men hva kan en bruke millionær-spillet til, da? Jo, en kan bruke det til alt fra gloser til tekstforståelse. Jeg har laget et spill som er basert på fire korte tekster fra tekstboka vår (Vidas 1), der spørsmåla går både på vokabular (de enkleste spørsmåla) til god gammeldags tekstforståelse. Hvis du vil, kan du prøve spillet her. Under ser du en skjermdump av hvordan det ser ut hvis du klarer alle spørsmåla og blir millionær.

Reklamer

Written by Therese Holm

01/11/2012 kl. 00:05

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: