Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Languageknowledge Europe

leave a comment »

Endelig et nettsted med masse statistikk over hvilke språk som snakkes hvor i Europa! Languageknowledge EU har oversikt over hvilke språk som er mest utbredte innenfor hvert land, i hvilke land de ulike språkene snakkes, prosentvis fordeling av språk som  er i bruk innenfor ulike EU-land, med mer. Uendelig praktisk når en skal jobbe med tema som språkdød og minoritetsspråk og forskjellen på minoritetsspråk og språk som snakkes av minoritetsgrupper, hvilke språk som er i faresonen innen EU – og liknende problemstillinger. Under, en oversikt over hvilke språk som snakkes av prosentvis hvor mange innbyggere i Spania:

 

Det smarte med Languageknowledge EU er også at du kan forandre på innstillingene og sammenlikne for eksempel om det er forskjell på språkkunnskaper blant eldre og yngre innbyggere, samt hvilke språk folk har som førstespråk vs hvilke språk innbyggerne oppgir at de har lært seg. Masse artig statistikk her, altså! Languageknowledge EU er nettstedet. Eneste skåret i gleden? Norge er jo, forsåvidt naturlig nok, ikke med på statistikkene…

En statistikk til: En prosentvis oversikt over hvilke språk voksne EU-borgere snakker som sitt førstespråk:

Jeg må innrømme at jeg er litt overrasket over at spansk-prosenten ikke var større, men antar at resultatene kan brukes av tysklærere til å argumentere for hvorfor elever bør velge tysk som programfag…?

Reklamer

Written by Therese Holm

10/11/2012 kl. 00:39

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: