Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Learn English With Songs

leave a comment »

englishwithsongs

Nettstedet Esolcourses.com har en side som heter Learn English With Songs, som likner litt på LyricsTraining, som har vært nevnt her før. Konseptet er enkelt: Du klikker deg inn på sida og velger deg en sang du vil jobbe med. Når du klikker på sangen, får du opp en side med en youtube-video av en sang. Under videoen står teksten til sangen, men det mangler noen ord – som befinner seg i en separat ramme. Mens du hører på sangen, setter du ordene inn på rett sted i teksten. Da ser det omtrent ut som på bildet under til høyre. Du kan stoppe sangen underveis og gå tilbake, hvis du ikke fikk med deg ordene i første omgang.

pricetag

Sida har en del ulike sanger å velge i, fra nye hits til gamle klassikere – fra Jessie J og Price Tag til Nina Simone og Feeling Good, fra Big Yellow Taxi til Waka Waka. Sangene fokuserer på litt ulike typer ord, og hver sang har en tydlig instruksjonstekst der det forklares hva målet med oppgaven er.

 

Dette er kanskje litt for enkelt for elever som behersker engelsk på et høyt nivå, men det kan vel likevel være artig som et avbrekk i engelsktimen, hvis sangen for eksempel har noe med temaet å gjøre? Og for svake elever kan dette være en fin måte til å jobbe med lytting og med innlæring av vokabular på, for eksempel.

Learn English With Songs, altså. Retta akkurat skrivefeilen, som gjorde at det stod Learn English with snogs. Det er noe helt annet, og kalles ofte språkreise og foregår i tenårene, til steder som Brighton og Torquay.

Reklamer

Written by Therese Holm

06/12/2012 kl. 00:04

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: