Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Invitation to World Literature

leave a comment »

Kom nylig over en av sidene til Annenberg Learner, en side som tar for seg ti viktige verk i verdenslitteraturen. Jeg skal i gang med Chinua Achebes Things Fall Apart med 2IB, og var på jakt etter nettbaserte ressurser som kan funke i sammenheng med den romanen. Og denne sida, Invitation to World Literature, var virkelig et lite funn, i alle fall hvis du skal jobbe med en eller flere av bøkene som er omtalt her. Fra Gilgamesh via Odysseen og Candide, til Hundre års ensomhet og The God of Small Things – hver bok presenteres gjennom en video, der en rekke ulike lesere forteller om bakgrunnen for boka og hvordan de oppfatter den. Forfatteren presenteres også, og fortellerne drar linjer til litteraturhistorien – og populærkulturen.

achebe

Riktignok inneholder videoene en såpass detaljert gjennomgang av boka, at den ikke egner seg å vise i forkant av at elevene skal lese den, men den passer fint som en oppsummering  – eventuelt kan en se den i biter etter hvert som elevene kommer seg gjennom historien om Okonkwo og Ikemefuna og Ezinma og alle de andre.

Sida til Annenberg Learner har ikke bare ressurser knytta til litteratur, men til mange andre fag også, og er verdt et besøk.

 

Reklamer

Written by Therese Holm

21/03/2013 kl. 23:43

Publisert i Nettsted, engelsk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: