Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Textivate!

leave a comment »

Siden repetisjon, repetisjon, repetitsjon ofte er nøkkelen til å forstå språk, er det fint med nettsider som gjør det enkelt å repetere en tekst, og samtidig gjøre det variert. Textivate er en slik side – den er enkel å bruke, og den gir mulighet for å jobbe med en og samme tekst på ulike måter om og om igjen.

Slik gjør du: Gå til Textivate sin hjemmeside, og enten skriv inn eller lim inn en tekst du vil jobbe med. Klikk videre til neste side, som gir deg en svær meny med ulike oppgavetyper. Hovedprinsippet er at teksten enten blir stokket om eller mister bokstaver – og oppgavene går ut på å lage orden i kaoset igjen. Klikk på oppgavetypen du har lyst til å gjøre, og gjør oppgaven. Deretter kan du se hvor raskt du løste oppgaven, hvor mange poeng du fikk – og så videre. Og så er det bare å gå tilbake og gjøre så mange ulike oppgaver du har tid og lyst til.

 

textivate

Elevene kan enten velge en tekst selv og skrive den inn, eller hvis alle skal gjøre samme teksten, kan du legge dem ut til dem på It’s Learning, som et notat, for eksempel. Siden har også mulighet for å lagre en tekst, med en egen adresse (såvidt jeg har skjønt) – men da må du klikke på «subscribe» og registrere deg, og sånt unngår jeg helst hvis jeg kan. Textivate, altså!

Reklamer

Written by Therese Holm

05/05/2013 kl. 23:19

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: