Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Study Spanish

leave a comment »

studyspanishDet er alltid gledelig å finne nye nettsteder der elevene kan jobbe på egen hånd med ulike elementer i faget, og Study Spanish er en slik en. Denne sida har en rekke øvelser i forskjellige kategorier som elever kan jobbe med både i timen og på egen hånd hjemme. Nå i oppstarten med en første klasse i spansk på nivå 1, trenger jeg en del øvelser der elevene får høre de spanske lydene, og trent på hvordan de uttales. Til dette er pronunciation-sida til Study Spanish kjekk. I tillegg har denne sida en del øvelser som går på intonasjon – som er noe vi kommer tilbake til senere.

Sida som handler om grammatikk er delt inn i åtte «enheter» med ulike tema, fra enkel verbbøying til mer avansert grammatikk som konjunktiv og liknende. Øvelsene består av en grammatikk-forklaring, på engelsk, og i margen til venstre ligger oppgaver en kan gjøre for å se om en har forstått. En del av disse praktiske oppgavene må en være innlogget for å få tilgang til, men det ser ut til å ligge minst en selvrettende gratisoppgave til hver øvelse.

Study Spanish har også en side for vokabular-læring, da inndelt i ulike enheter etter tema. Elevene kan både høre hvordan orda uttales, jobbe med flashcard og skrive orda i ulike  typer oppgaver her. Det er mange tema å velge mellom, f.eks sport, motorsykler, kjøkken, kroppen… og mange fler.

En siste favoritt på denne sida, er sida for verbdrilling. Her er bøying av de ulike verbene forklart, i ulike tider – og nederst på sida med forklaring, kan du klikke deg videre til en side som generer en «unik» verbquiz for deg. Du har f.eks mulighet til å øve kun på verbene tener og venir, eller du kan ta for deg alle verb i imperfecto. Enkelt å hyperlinke til elevene, og fin variasjon til andre, liknende sider jeg har brukt tidligere.

Study Spanish, altså – vel verdt turen innom for spansklærere, enten det er nivå 1 eller nivå 3.

Reklamer

Written by Therese Holm

04/09/2013 kl. 00:16

Publisert i Nettsted, fremmedspråk

Tagged with ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: