Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

News in Slow Spanish

leave a comment »

nissÅ høre nyheter på spansk radio / tv er ofte vanskelig for elever som lærer spansk, rett og slett fordi oppleserne snakker så mye fortere enn de er vant til at læreren gjør! Da er nettsida News in Slow Spanish et artig alternativ – her er nyheter fra verden i radioformat, på spansk, men på sakte spansk. Riktignok er dette en side der en egentlig må være abonnent og betale for tjenesten, men et utdrag av programmet ligger tilgjengelig gratis, og det kommer en ny episode hver uke. Og de to minuttene med nyhetsoversikt som er tilgjengelig gratis er kanskje nok for elevene, sånn i første omgang.

Hver episode ligger i et arkiv, og er tilgjengelig som lydfil på nettet, slik at en kan lytte til teksten og etterpå eventuelt snakke om hva nyhetene handler om, før en slipper elevene løs på nettsida, der teksten er transkribert. Ved andregangslytting kan elevene dermed se teksten i tillegg til å høre den. Og som en ekstra bonus, kan en holde musa over de røde setningene i teksten og se hvordan de oversettes til engelsk.

Det er et stort materiale tilgjengelig her hvis en vil betale for det, men enkelte av vokabular flashcard’ene og quiz’ene til hvert program ligger også her åpent og gratis. En full demo-episode ligger også tilgjengelig i margen til venstre, komplett med nyhetshistorier, vokabular og arbeidsoppgaver. Og selv om noen av nyhetene vel ikke lenger er dagsaktuelle, kan de jo egne seg fint for lytting og for tekstforståelse.

News in Slow Spanish, altså – definitivt noe å bruke, også med «raske» elever!

Reklamer

Written by Therese Holm

05/09/2013 kl. 00:36

Publisert i Nettsted, fremmedspråk

Tagged with , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: