Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

News Quiz of the Day – NY Times

leave a comment »

nyttlnVisste du at The New York Times har en News Quiz of the Day, beregnet på elever, som oppdateres daglig? Nyhetene det tas utgangspunkt i finnes i NY Times, og hver dag lages det fem spørsmål til den saken som er mest aktuell i nyhetsbildet. Ofte er dette saker med en amerikansk vinkling, logisk nok, men i det siste har det også vært en del spørsmål om situasjonen i Syria, som i eksemplet under.

nqotdHva en kan bruke dette til i klasserommet? Vel, en kan jo legge en lenke fra klassens hjemmeside på It’s Learning / Fronter og oppfordre elevene til å ta denne daglig, for å se om de følger med på hva som skjer i USA, eller en kan lese en artikkel fra NY Times (det er en lenke til nyhetssakenog bruke quiz’en til å sjekke forståelse, ordforråd og liknende.

For å starte diskusjoner om nyheter, kan en ta en kikk på sida 6 Q’s About the News, der det daglig legges ut seks diskusjonsspørsmål som er relatert til en nyhetssak. Her er det alle typer nyhetssaker, som f.eks nye ord i Oxford dictionary og Syriakonflikten. NY Times har også en Weekly News Quiz, for de som virkelig vil sjekke om de har fått med seg nyhetene sist uke (det vil si, de nyhetene som NY Times har omtalt, selvsagt).

NY Times sine The Learning Network sider har også flere andre artige ressurser for engelsklærere, som Word of The Day, der det hver dag presenteres og forklares et nytt ord, eller On This Day in History, som er et arkiv der en kan finne ut hva som har skjedd i verden på en bestemt dato, over en rekke år.

Det finnes i det hele tatt mye artig på The Learning Network sin blogg, vel verdt å ta turen innom.

Reklamer

Written by Therese Holm

11/09/2013 kl. 00:45

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: