Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

CNN Student News

leave a comment »

cnnstudentCNN Student News er et ti minutter langt reklamefritt program laget av CNNs journalister, som handler om dagens nyheter. Programmet er tilgjengelig som video på CNNs nettsider, og kan også lastes ned som podcast, enten via RSS eller via iTunes. I tillegg finnes det på nevnte sider en ‘transcript’ (hva heter det på norsk? Utskrift?) av dagens program, slik at det er mulig å jobbe med både tekst og lyd sammen.

Hver uke (hver fredag, tror jeg) kommer det også en «Weekly News Quiz», basert på nyhetsprogrammene som har vært den uka, og det ligger dessuten spørsmål til hver nyhetssending tilgjengelig under videoen på CNN-sida. På toppen av det kan en her finne lenker til ekstramateriale, som for eksempel kart fra de områdene som er nevnt i nyhetsvideoen. Vil du se tidligere sendinger, kan du finne dem i Show Archives, til høyre på sida.

cnn archiveSom med NY Times sin side for elever, som tidligere nevnt på bloggen, ser jeg her mange muligheter for å integrere nyheter på engelsk i klasserommet – enten ved at elevene ser den 10 minutter lange videoen (som er utekstet) sammen og deretter diskuterer det de har sett, eller ved at elevene går mer detaljert inn i en nyhetssending og ser på språk, retorikk og liknende. En kan til og med bruke nettsida til å sammenlikne hvordan ulike medier dekker samme nyhetssak.

I samme åndedrag kan jeg også nevne nettsida CNN Explains, som rommer masse videoer om ulike tema, der CNN sine videojournalister gjør sitt beste for å forklare alt fra The 2nd Amendment, via helsereformen i USA til New York Fashion Week. Det er definitivt nok å velge mellom på CNNs student-sider!

 

Reklamer

Written by Therese Holm

13/09/2013 kl. 00:12

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: