Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Learn English With Songs – igjen

leave a comment »

ESOLLa oss nå for all del ikke glemme musikken i fremmedspråket, da. Jeg tror jeg har nevnt Learn English With Songs før, men til den er verdt å nevne igjen. På sida, som ligger under en ESOL courses side, finnes noen gode håndfuller med musikkvideoer, med tilhørende lytteoppgave. Oppgavene er av den enkle sett-inn-ordet-som-mangler-varianten, men det er jo likevel lytting! Hvis en vil gjøre det litt vanskeligere, kan en be elevene først fylle inn ordene slik de tror de passer, i forhold til tekstens innhold og – i noen tilfeller – rimsystemet i teksten, før de hører på teksten for å sjekke om antakelsene deres stemmer.

warwickFlere av musikkvideoene fortjener dessuten å bli analysert for innhold og uttrykk – hvilken historie fortelles gjennom teksten og hvilken historie fortelles gjennom bildene? Her anbefales spesielt Kate Perrys Firework, Jason Mraz’ 93 Million Miles og Heather Smalls Proud. Og når jula nærmer seg, skal klassene mine definitivt jobeb seg gjennom lista med julesanger med tilhørende oppgaver. Til høyre ser du hvordan en lytte-oppgave ser ut på denne sida – orda som skal settes inn i teksten er oppgitt over selve teksten, noe som unektelig gjør det litt enklere å velge rett ord til hullene i teksten under.

I tillegg til musikkvideo-oppgavene, har denne sida en lang rekke andre lytteøvelser, i form av video med oppgaver (ikke bare fyll-inn-manglende-ord). Disse er delt inn i Beginner og Intermediate (+), og omhandler en rekke aktuelle tema, som for eksempel Fredag den trettende , The City of Belfast, Guy Fawkes Night, De dødes dag i Mexico, Sammy the shoplifting Seagull – for å nevne et kort utvalg.

ESOL-sida har dessuten en rekke andre typer oppgaver også, de fleste relativt enkle for mine VG3-elever, men sikkert passe for yngre elever. Her finnes blant annet kryssordoppgaver, picture match-oppgaver og word match-oppgaver. Og det er egne sider med oppgaver (video-typen) både om Life in the UK og Life in the USA.

Reklamer

Written by Therese Holm

24/09/2013 kl. 23:08

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: